Help! Yoast SEO verknalt mijn layout!

broken screen

Vooropgesteld: Yoast is geweldig! maar ik kreeg de schrik van m’n leven toen een site die ik gebouwd had zijn volledige layout kwijt was nadat ik Yoast activeerde!

Yoast SEO

Ik ga in dit artikel niet de diepte in qua SEO, dat doe ik in een ander artikel wel. Maar in het kort; Yoast SEO is de SEO plugin die je wilt hebben. Het maakt dynamische xml sitemaps, het geeft je advies over trefwoorden, en beoordeelt de leesbaarheid van je artikel en nog veel meer.

Layout van de site naar de knoppen

Ik bouwde een one-page site, waar alle informatie in widgets, in kolommen onder elkaar op de pagina werden weergegeven.
De bouw van de site was bijna klaar, voordat ik artikelen kreeg die als nieuws items op de pagina weergegeven zouden worden.
PasĀ  toen die inhoud er was activeerde ik Yoast SEO. En ineens was na drie rijen de hele verdere inhoud naar de knoppen omdat het ineens in een rij, en in meerdere kolommen weergegeven werd.

zoals dit:

Yoast Column error

Het eerste wat door mijn hoofd schoot was: “mijn laatste backup is al weer een paar dagen geleden”. Dat is dus veel en veel te lang geleden als je nog aan het bouwen bent! Weer een les geleerd!

De oplossing

de oplossing is gelukkig heel simpel, maar was verdraaid lastig te vinden! Ik ging eerst aan de gang met php code snippets in de functions.php van de site, maar daarmee kreeg ik het niet voor elkaar.
Uiteindelijk, na veel proberen en zoeken kwam ik tot de volgende simpele oplossing in drie (of vier) stappen

  1. open in je SEO menu – links in je backend het social menu item.
    Yoast SEO solution
  2. Ga naar het tabblad Facebook
    en klik daar de Open Graph naar ‘uitgeschakeld’
    Yoast SEO oplossing
  3. Ga ook naar het tabblad voor Twitter en klik de ‘Twitter card metadata uitYoast SEO oplossing Twitter

4. Vergeet bij beide tabbladen niet om ook de instellingen op te slaan (ja ik was dat eerst een keer vergeten waardoor het onnodig lang duurde voor de oplossing duidelijk was)
Yoast SEO wijzigingen opslaan

Samenvatting

Activeer je Yoast SEO, controleer dan direct of de layout van je site nog is zoals ie moet wezen. Is dit niet het geval zou je met de bovenstaande stappen je site weer z’n normale uiterlijk terug kunnen geven zonder dat je Yoast hoeft te deactiveren viagra generika online.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *