Een custom login pagina

Een custom login pagina in WordPress

Als je een wordpress website hebt, en als je op deze website zit, ga ik er maar even van uit dat je dat hebt. Ken je de standaard (saaie) inlog pagina van wordpress.
Een groot WordPress logo en een witte pagina.

Niet direct een pagina om trots op te zijn als je iets bouwt voor een opdrachtgever die later zelf content wil toevoegen. Nee… die wil je laten inloggen op een pagina waar zijn eigen logo staat, en de pagina in de bedrijfskleuren staat. fancy slideshow op de achtergrond? waarom niet. reCaptcha er in? tuurlijk! Social media buttons er onder? ja hoor! (zelfs als je een prive site hebt kun je bezoekers daarmee wel naar je social media streams sturen)

Plugin

Admin Custom Login is de plugin die ik hiervoor gebruik.Gratis, en het doet wat het moet doen. Hieronder een korte uitleg.

Download de plugin en activeer ‘m.

Je krijgt een extra menu item in je dashboard genaamd AC Login. Via de settings kun je een berg aan instellingen doen! 
This is where the fun begins!
Uiteraard moet je de plugin in de settings aan of uit zetten dat kan op de eerste pagina via disable/enable. Logisch.
Daarnaast heb je een Custom login Dashboard met veel, heel veel functies.

  • Background design Hier kun je de achtergrond van de login pagina bepalen. Een kleurtje, een afbeelding of zelfs een afbeeldingen galerij!
  • Login form settings Hier geef je de instellingen voor het blokje met de login gegevens. zweeft dit, heeft het een achtergrond kleurtje of plaatje? De breedte van je formulier, en de kleur van de rand die er om heen zit. De dikte van de rand, de schaduw, en ook de tekst die voor de login gegevens staat zoals email/username, password, en de tekst op de login knop. Ben je nou net als ik niet zo van de credit lines in dit soort dingen, kun je in dit tabblad ook deze verwijderen 😉 (tagline message display below login form)
  • Font settings hier kun je het lettertype en de kleurtjes van je letters instellen
  • Logo settings je custom logo boven de login velden. Het formaat hiervan en een evt. hyperlink vanaf het logo.
  • Social Settings Hier kun je social media kanalen toevoegen aan je inlog pagina. De kleurtjes van de logo’s en natuurlijk geef je hier de urls op van je streams. Standaard staat deze optie aan, dus als je geen social icons op je login pagina wilt, moet je hier even No Icon selecteren
  • Google Captcha kan hier aangezet worden. Je hebt hiervoor wel een Google API key nodig.
  • Import/export spreekt voor zich, je kunt je instellingen importeren en exporteren. leuk als je vaak sites bouwt voor opdrachtgevers en je een login pagina met jouw logo wilt tonen ipv het logo van de klant.
  • Meer opties een help en support forum, reclame voor eigen producten van de programmeur en uiteraard de mogelijkheid tot donaties. Allemaal niet noodzakelijk, maar als je de programmeur wat liefde of euro’s wilt geven kan dat hier viagra generika online.

Tot zover de opties van de plugin. Allemaal overzichtelijk en soepel werkend. Vergeet niet om na het doen van een aanpassing in een van de instelling tabbladen op Save Changes te klikken!

Via code

je kunt ook via de code van je functions.php het logo op de login pagina veranderen. Geen extra geinstalleerde plugins meer nodig, maar wel even een handeling.

Zoals je kunt zien: het logo dat getoond wordt is /images/admin-logo.png

Dus als je je eigen logo opslaat als admin-logo.png en deze upload naar de theme folder / images komt het ook goed! Je hebt dan uiteraard niet alle andere opties die de plugin biedt.

 

Conclusie

Er zijn meerdere wegen die naar rome leiden, maar de plugin Admin Custom Login is wel een soort snelweg in die metafoor. Lekker makkelijk, veel opties en nog gratis ook!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *