WordPress: je eerste plugin. Maintenance Mode

Eerste Plugin Fort28

 

Fort28-WP-plugin icon

Gefeliciteerd! Je hebt wordpress geïnstalleerd. Je hebt een thema geselecteerd dat voldoet aan je drie basis eisen en je eerste bericht is gepubliceerd.

Nu is het tijd voor je aller eerste plugin.

Wat is een plugin

 

WordPress plugins voegen functionaliteiten toe aan je website.
Functies die niet standaardin je thema aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld google maps, een webwinkel of social media knoppen

welke plugin begin je mee

Ik begin het bouwen van een website altijd met het afschermen van al mijn gerommel en getest. Elke pagina die je publiceert is in principe zichtbaar op je nieuwe site. En als je nog aan het testen en proberen bent, zit je niet te wachten op pottekijkers. Althans, ik niet.

splashpage Fort28Gelukkig kun je in deze fase van je project je site afschermen door plugins die Maintenance mode activeren apoteketgenerisk.com. Een coming soon pagina. Al dan niet met aftellende klok tot wanneer je online komt. Alleen als je ingelogd bent op de backend van je wordpress site kun je je site bekijken, niet ingelogde bezoekers krijgen een spashpage

Ik heb een aantal verschillende van deze plugins getest, en er zijn er twee waar ik erg tevreden mee ben.

Coming Soon Page & Maintenance Mode by SeedProd

Deze plugin heb ik in het begin op deze website draaiend gehad. Simpel in te stellen met een achtergrond afbeelding voor je site, je logo, een custom tekst of zelfs een hele pagina met inhoud. Erg cool vind ik de optie om je favicon zelfs hier al in te stellen.
Hieronder een youtube filmpje met een korte overview van de plugin door de makers zelf
Download deze plugin hier

WP Maintenance Mode

Deze plugin geeft iets meer controle over wie je site nog kan zien. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen dat alleen de admin de site kan bekijken als hij/zij ingelogd is. maar je kunt ook meerdere gebruikers toegang geven die op dat moment geen administrator rechten hebben.
Ik vond dit handig om de opdrachtgever als gebruiker mee te kunnen laten kijken in de bouw, zonder dat hij aan de pagina inhoud kon komen
Verder heeft deze plugin de mogelijkheid voor een countdown timer. Leuk als je je site op een bekend punt in de toekomst gaat lanceren. ofzo.

Download deze plugin hier

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *