Een prive site

Een privé site

Een site just for you, of voor je familie, of je collega’s, of, of of… de mogelijkheden zijn eindeloos.
Maar hoe dan?

Ik kreeg het verzoek een site te bouwen waarbij de inhoud alleen toegankelijk was nadat je ingelogd was. Laten we zeggen dat het een familie foto album is, of een website van een voetbalteam met forum of iets dergelijks. In ieder geval mag niet Jan en alleman meekijken op de site.

Ik wilde natuurlijk wel dat men via het .nl domein op een (custom) inlog pagina komt. geen gedoe met /login.php of andere achtervoegsels. gewoon; domeinnaam.nl
Nou kun je natuurlijk via DNS rerouting kunnen werken, dat je .nl doorverwijst naar een /login pagina, maar dan moet je alsnog vanaf je login weer een link naar een /rest van je pagina plaatsen.. mij te veel gedoe.

My Private Site

is de plugin voor dit probleem! In de wordpress repository lijkt de plugin oud en qua support niet meer in orde, maar ze hebben hun support verplaatst naar hun eigen forums, en de plugin werkt meer dan prima.

Na het installeren van deze plugin heb je een leuk aantal opties. Lekker overzichtelijk en precies dat wat je nodig hebt.

Als eerste moet je de plugin activeren natuurlijk, daarna moet je ‘m aan zetten in de settings van de plugin door de checkbox aan te vinken.

Daarna heb je de optie om mensen al dan niet te laten registreren op de inlog pagina.
De rol die de geregistreerde gebruiker krijgt kun je instellen in de algemene instellingen van je wordpress installatie viagra generika online.

Dan komt de optie van het doorverwijzen.
Als de plugin aan staat, komt je automatisch op de inlog pagina van wordpress. Maar als er ingelogd is wil je dat je bezoeker ergens uit komt. Dat geef je hier aan

Ik heb de pagina zo ingesteld dat er naar de home pagina verwezen wordt als er ingelogd is. Maar je kunt meerdere dingen kiezen, bijvoorbeeld een specifieke URL waar je bijvoorbeeld een splashpage met bedankt voor het inloggen toont, of verzin maar een toepassing..

In mijn geval is het dus de index waar men naar verwezen wordt.

Uitzonderingen

het is mogelijk om met my private site uitzonderingen op de inlog redirect te plaatsen. Stel je wilt je bezoeker wel op de home page laten uitkomen, bijvoorbeeld om ze lekker te maken voor de rest van de inhoud, maar daarvoor moeten ze zicht eerst registreren. Tadaaa.
Site Home Always Visible heet deze optie. Als je t aanvinkt is je index of home pagina altijd zichtbaar, en moet je bezoeker voor alle andere pagina’s (ook als er direct naartoe genavigeerd wordt) eerst inloggen.

Je kunt meerdere URLs toevoegen die altijd zichtbaar zijn.

 

Conclusie

een plugin met een erg specifiek doel, maar het doet precies dat wat het zegt dat het zal doen. Je hebt leuk wat opties om bepaalde URLs zichtbaar te houden ondanks dat de site verder alleen toegankelijk is na inloggen.

Heb jij deze plugin gebruikt voor een project, of heb je andere tips voor het prive maken van je site?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *